TUBES PAVILION

Tijdens een juttocht langs de Maas vond ik een metalen lint. Het lint was geroest en toonde sporen van een geschiedenis. Zo moest ik denken aan de geschiedenis van de Kop van Zuid. Door alle nieuwbouw is daar weinig meer van te zien. Met dit paviljoen wil ik de geschiedenis van de Kop van Zuid vertellen.  


Daarnaast raakte ik geinspireerd door vlisco stoffen. Deze worden gedragen door de Afrikaanse vrouw. De patronen op de stoffen vertellen elk een eigen verhaal. Zo ontstond er een patroon van metalen buizen, dat de geschiedenis van de kop van zuid laat zien. De vorm van het paviljoen refereert aan de huidige Kop van Zuid, terwijl de structuur van de 'huid' de geschiedenis verteld. 

 

Door de buizen van het paviljoen schijnt ligt naar binnen. Hierdoor walt gekleurd licht op de vloer van het paviljoen. Al deze kleuren samen vormen het altijd bewegende water van de Maas. 

© 2016 by STUDIO BERTH. Proudly created with Wix.com