ECO LUCHTROOSTER

Voor luchtroosterfabrikant Waterloo heeft Studio Berth verschillende ontwerpen gemaakt voor een ECO-luchtrooster. De 4 verschillende ontwerpen hebben elk een duurzaam/natuurlijk thema. 

 

Het bladvormige luchtrooster ademt, net als echte bladeren, door huidmondjes aan de oppervlakte. In het blad wordt lucht opgeslagen die vervolgens door de huidmondjes de ruimte in wordt geblazen. De huidmondjes openen zich pas als de aangevoerde lucht de kamertemperatuur heeft bereikt. 

 

Het bamboerooster is geheel gemaakt van bamboe. Zo zijn de spleten, waardoor de lucht ingeblazen wordt, gemaakt door bamboe stokken op afstand van elkaar te plaatsen. In het rooster zorgt een bamboekoolfilter ervoor dat de lucht gezuiverd wordt van chemische stoffen en geuren. Uiteindelijk kan het rooster in zijn geheel dienen als compost voor planten. Cradle to Cradle.

 

Het DIY-luchtrooster heeft als uitgangspunt; een langere levensduur door een persoonlijke band met de eigenaar. Door mensen zelf een patroon te laten maken wat in het rooster wordt ingefrazed, is de band met het luchtrooster persoonlijk. Hierdoor zal men minder snel geneigd zijn om het rooster te vervangen. Dit bevordert de duurzaamheid van het rooster. 

 

Het dennenappel rooster is geinspireerd op het openen en sluiten van een dennenappel. Het luchtrooster opent zich om lucht de ruimte in te voeren en kan zich vervolgens weer sluiten wanneer luchttoevoer niet noodzakelijk is. Ook kan de toevoer geregeld worden door het rooster zich in meer of mindere mate te laten openen/sluiten. 

© 2016 by STUDIO BERTH. Proudly created with Wix.com